Open podium

open podium

openingstijd open podium: 16:00 uur t/m 01:00 uur

locatie: terrein rondom feesttenten  |  Toegangsprijs: gratis

informatie open podium

Het Open Podium is een initiatief dat wordt georganiseerd door een clubje van 6 enthousiastelingen.

Om tijdens Helvoirts Weekend een festivalgevoel te creëren, is het idee ontstaan om een podium op een grasveld te plaatsen waar artiesten en bands kunnen optreden. We willen artiesten en bands uit de regio de kans bieden om hun muziek te laten horen aan een groter publiek.
Oftewel: Beginnende bands en artiesten een kans geven zich te profileren.

In 2006 is dit voor de eerste keer georganiseerd en doordat het publiek alsook de optredende artiesten het voor herhaling vatbaar vinden, is besloten hiermee door te gaan.

Door de vele aanmeldingen van bands en artiesten uit het gehele land is besloten om er een wedstrijd van te maken zodat toch zoveel mogelijk acts de gelegenheid krijgen om te spelen.

Dit heeft geresulteerd in wat het Open Podium nu is.

Ieder jaar kunnen van augustus tot eind december artiesten en bands zich inschrijven via de website van Open Podium. Bij heel veel aanmeldingen wordt een voorselectie gehouden waarbij alle ingestuurde demo’s door een jury beoordeeld worden.

Hier komen dan een aantal bands en artiesten uit die mogen spelen op één van de voorrondes die worden gehouden in Jeugdhuis D’n Inbreng.

Daar worden ze beoordeeld door een vakkundige jury en aan het eind van de avond wordt bekend gemaakt welke acts door mogen naar de Finale.

Uiteindelijk kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn en die krijgt 450 euro om te investeren in studiotijd. Maar ook voor de nummers twee en drie zijn er leuke prijzen te winnen zoals 200 euro aan bandmerchandise en 50 euro aan stickers.

Omdat deze voorrondes en finale zich afspelen van februari tot mei en om niet in de vergetelheid te raken organiseert Open Podium ook ieder jaar een Openingsparty. Daarnaast organiseert het Open Podium ook het Rocktoberfest in oktober.

Doordat Open Podium werkt met vakkundige juryleden uit de muziekwereld, zijn verschillende acts vanuit Open Podium al benaderd om te spelen op andere festiviteiten zoals de 24-uurs solexrace en het voorprogramma van WC-Experience.

Helvoirts Weekend maakt graag gebruik tijdens haar evenement van de bands en artiesten die bij Open Podium optreden.

www.openpodium.helvoirtsweekend.nl